The European Union in the World Europakommisjonens Delegasjon
til Norge og Island  
  [NO]  -  IS forsiden   |   nyheter   |   EUs programmer   |   lenker   |   kontakt oss   
Om oss
EU i verden
Kort om EU
Euroen & Deg
Presse

 

 

Presselunsj 7. nov:

Irland og EU
av
Irlands ambassadør til Norge H.E. Donal Hamill

Tid: Onsdag 7. november kl. 11.30 - 13.00
Sted: Europakommisjonens delegasjon, Haakon VIIs gate 10, 9 etg.
inngang fra Munkedamsveien.

Irland har i år åpnet ambassade i Norge, og nyutnevnt ambassadør Donal Hamill vil orientere om nye muligheter til å utvikle forbindelsene mellom Norge og Irland. Han vil også gi en bakgrunnsorientering om Irlands rolle i EU og irske "success stories" etter at landet ble medlem i 1973. Særlig innen regionalpolitikk og i forhold til utenlandske investeringer har Irland gode erfaringer.

Et aktuelt spørsmål er hvordan Irland vil stille seg til den nye Nice-traktaten, etter det irske nei i en folkeavstemning. Ambassadøren vil også kommentere aktuelle EØS-spørsmål og hvordan EØS-avtalen kan bidra til å øke kontakten mellom Norge og Irland.

Leder av Europakommisjonens delegasjon, ambassadør Gerhard Sabathil vil lede pressebriefingen og kommentere aktuelle spørsmål. Lunsj vil bli servert.

Under lunsjen, fra kl. 12.00 - 12.30 vil vi overføre direkte fra Europakommisjonens pressekonferanse i Brussel på Europe by Satellite. Dagsorden derfra er ikke klar ennå, men Kommisjonen har sine ukentlige møter på onsdag og de viktigste nyhetene kommer gjerne da.

Deltagerne inviteres også til å delta på det åpne seminaret om Irland og investeringsmuligheter som starter kl. 14.00 samme sted, samt til mottagelsen kl 16.30 som markerer ankomsten av Irlands ny ambassadør.

Overlat gjerne denne invitasjonen til en kollega dersom du ikke kan komme selv. Vennligst gi beskjed om påmelding på tlf. 22 83 35 83
eller e-post: mailto@delnor.cec.eu.int.


Ytterligere informasjon fås hos Veronique Kolbjørnsen, tlf.: 23 11 51 74.

 Tilbake Link to top of page