The European Union in the World
   Europakommisjonens delegasjon til Norge og Island
  [NO]  IS EN Forside |   Lenker |   Kontakt oss 
Om oss
EUs programmer
Presse   

 


Informasjon for pressen

Dette skjer i EU. Her får du en oversikt over de viktigste begivenhetene i EU kommende uke. Meld deg på under for å få en nyhetsoppdatering på epost hver fredag:

E-post
Navn
Abonnér
Avmelding

Lenker:

Pressekontakter ved Delegasjonen:

  • Ragnar Semundseth 23 11 51 76 / 918 03 950
  • Joachim Meier Svendsen 23 11 51 75

Bilder:

Her er bilder av ambassadør Percy Westerlund. Klikk på bildet for høyoppløselig versjon.

 

 

 

 

 


Bilder av kommissærer og temabilder finnes på nettsiden Europaserverens 'Audiovisual Service'. Her finnes også logoer og EU-symboler som flagget eller eurosymbolet. Bilder og logoer finnes både til nettbruk og som høyoppløselig som kan brukes i trykksaker. På mediateket finnes det også videoklipp och lydopptak.

Aktuelle bilder over ukens hendelser publiseres på Mediateket med tittel "Photonews" og "Videonews".

Under har vi samlet noen av de mest etterspurte bildene. Bildene kan ikke brukes kommersielt, men i alle andre sammenhenger kan de brukes kostnadsfritt dersom Europakommisjonen oppgis som kilde.

Kommissærene -->

Kart -->

EU-flagget -->


Akkreditering:

Hver dag klokken 12.00 holder kommisjonens pressetjeneste pressekonferanse i fjerde etasje i Breydelbygningen i Avenue d'Auderghem 45 i Brussel. Pressekonferansene er åpne for alle journalister som har gyldig pressekort.

Presserommet er åpent hverdager mellom 8.00 og 20.00 og i tilknytning til presserommet finnes det arbeidsmuligheter både for skrivende journalister og radio- og TV-journalister.

Om du skal på den daglige pressekonferansen trenger du ikke akkreditering. Det er nok å vise pressekortet for vaktene i Breydelbygningen. Du bør allikevel kontakte presserommet senest 24 timer før du kommer, enten via epost: press-pressroom-team@ec.europa.eu eller fax: (+32-2) 299 47 70.

Dersom du skal arbeide over lengre tid er det enklest å søke om akkreditering. Søknaden behandles av kommisjonen, men akkrediteringen gjelder også for besøk i parlamentet og rådet. Spesiell akkreditering kan kreves for ministerrådsmøtene siden det er formannskapslandene som er ansvarlige for organiseringen.

Du kan få akkreditering ved å kontakte pressetjenesten i Brussel:
Claire Stassart
Epost: claire.stassart@ec.europa.eu
Tlf: (+32-2) 295 63 47
Fax: (+32-2) 299 47 70

Les mer om akkreditering