The European Union in the World Europakommisjonens delegasjon til Norge og Island
  [NO]  IS EN Forside |   Lenker |   Kontakt oss 
EUs programmer
Presse    

Pressebilder 2. mai:

Energikommissær de Palacio besøkte Snøhvit

Snøhvit-prosjektet fikk i dag besøk på høyeste nivå, da Europakommisjonens visepresident Loyla de Palacio var på besøk. De Palacio er ansvarlig for transport og energipolitikk i Kommisjonen, og hun besøkte Snøhvit og Statoil etter invitasjon fra Olje- og energiminister Einar Stensnæs.

Last ned høyoppløselige bilder her, her og her.


Det vises forøvrig til presseorientering sendt onsdag 30.4.2003:

Europakommisssær for første gang på besøk til Sametinget

Visepresident Loyola de Palacio, kommissær for transport og energi i Europakommisjonen, besøker Norge 1.-4. mai. Besøket har kommet i stand etter invitasjon fra Sametingets president Sven-Roald Nystø.

I løpet av besøket til Norge skal de Palacio ha en arbeidsmiddag med olje- og energiminister Einar Stensnæs, der blant annet energidialogen mellom Norge og EU skal tas opp. De Palacio skal deretter besøke Statoil i Hammerfest for å få nærmere kjennskap til Snøhvit-utbyggingen og petroleumsvirksomhet i Barentsområdet.

Kommissær de Palacio er invitert til Karasjok og Kautokeino for blant annet å møte Sametingets representanter. Urbefolkningens rettigheter og transport- og energispørsmål i nordområdene med lav befolkningstetthet og hardt klima, vil bli diskutert.

Samene i Norge, Sverige, Finland og Russland er allerede aktivt engasjert i forhold til EUs handlingsprogram for Den nordlige dimensjon. De har også gitt innspill til den pågående debatten om Europas fremtid i Det europeiske konvent. Sametingspresident Sven-Roald Nystø og statssekretær i Kommunal og regionaldepartementet Anders Eira vil ledsage de Palacio under besøket i Finnmark.


For ytterligere opplysninger:
Pål Narve Somdalen, Tlf: 23 11 51 76 Pal.Somdalen@cec.eu.int