The European Union in the World Europakommisjonens delegasjon til Norge og Island
  [NO]  IS EN Forside |   Lenker |   Kontakt oss 
EUs programmer
Presse    

Pressemelding 20.03.2003

EUng.no – EUROPAINFORMASJON FOR UNGE PÅ WEB

Nå kan norske ungdommer lett finne informasjon om EU og Europa på internett. I forbindelse med at over 5000 skoler i Norge og resten av Europa deltok på den Europeiske vårdagen 21. mars, lanserte Europakommisjonens delegasjon til Norge en hjemmeside for ungdom som vil vite mer om europeiske forhold. EUng.no er en portal med informasjon om EU og europeiske land, med spill og lenker til mer utfyllende informasjon. EUng.no ble erklært åpnet da Utdanningsminister Kristin Clemet og EU-ambassadør Gerhard Sabathil besøkte Ullern skoles Vår i Europa-prosjektet fredag ettermiddag.

Kunnskapstørst blant ungdom
For å gjøre unge oppmerksom på det nye tilbudet har Barne-, ungdoms- og familieforvaltningen (BUFA) på hjemmesiden UNG.NO lagt ut en spørrekonkurranse.     - Unge mennesker ønsker informasjon om hva som foregår ute i Europa, og de vil sette seg inn hva det utvidede EU handler om, sier Gerhard Sabathil, Europakommisjonens ambassadør til Norge. Til neste år blir det opptil ti nye medlemmer i EU, og vi har blant annet lagt ut informasjon om disse. Det er ikke alle unge nordmenn som er like godt kjent med de fremtidige EU-landene som Slovenia, Latvia og Tsjekkia. Jeg tror denne hjemmesiden vil være interessant for mange. EU får mye oppmerksomhet i Norge nå så mange unge ønsker informasjon om EU, hvordan det startet, hvordan det fungerer og hvilken rolle institusjonene spiller.

Lærere vil ha  oppdatert informasjon
Også lærere vil kunne dra nytte av hjemmesiden i undervisningen. Blant annet finnes det oppgaver av ulik vanskelighetsgrad, som elevene kan besvare. – Men det skal jo være gøy også, så vi har flere morsomme spill, smiler ambassadør Sabathil. EU har allerede en stor hjemmeside med enorme mengder informasjon, men med EUng.no håper vi å treffe ungdom. Vi samler informasjon om det de unge er mest opptatt av. - Mange vil nok benytte seg av hjemmesiden i forbindelse med skolearbeid, men også i forbindelse med reiser, utvekslinger, utenlandsopphold og lignende, avslutter han.
 

http://eung.no


Besøket ved Ullern vgs skjer kl 1230-1330 fredag 21.03.03
 
Kontaktpersoner:
Pål Narve Somdalen, Pal.Somdalen@cec.eu.int, tlf: 23 11 51 76
Astrid Bjerke, Astrid.Bjerke@cec.eu.int, tlf: 23 11 51 75