The European Union in the World
   Europakommisjonens delegasjon til Norge og Island
  [NO]  IS EN Forside |   Lenker |   Kontakt oss 
Om oss
EUs programmer
Presse   

 

 

Alt gratismateriell kan bestilles fra Delegasjonen ved å bruke dette bestillingsskjemaet

Klikk her for våre egenproduserte publikasjoner på norsk

For barn og unge

Brosjyre "Together!"
 
Historien om Tom og reven Lila som sammen med en gammel mann og byens borgermester setter i verk enkle miljøtiltak i dalen der de bor.
 

Finnes på engelsk og dansk.
 

 

Fly, vakre svaler!

Dette er den tredje historien i en serie fra Generaldirektoratet for miljø som ønsker å øke barns interesse for miljøspørsmål. Sammen  med gutten Tom og reven Lila kan 6-10 åringer lære om trekkfugler og  hvor viktig det er å ta vare på habitatet deres for at de skal komme tilbake. Informativ og nyttig for lærere i barneskolen.

20 sider på dansk og engelsk

 

Laksen fra den røde kilden

Andre historie i en serie fra Generaldirektoratet for miljø som ønsker å vekke barns interesse for miljøspørsmål. Historien handler om gutten Tom og reven Lila, og om hvor viktig det  er å holde elver fri for forurensning. Passer for barn i barneskolen mellom  6 og 10 år.

20 sider på dansk og engelsk


Tre hemmeligheter om miljøet

Tegnet hefte om reven Lilli og gutten Tom som oppdager tre hemmeligheter. Hemmeligheter som alle burde få vite om, for alt er ikke som det burde være med jorden vår...

20 sider, kan bestilles på dansk eller engelsk.  


Den Blå Ø

Nytt hefte i serien om Tom og reven Lila som denne gang er på sporet av koralltyver - med en historie som forteller om hvor viktig det er å bevare truede dyre- og plantearter.

20 sider på dansk og engelsk


 

One currency for one Europe - the road to the euro

Veggplakat som viser hvordan euroen ble til med forklaring på sentrale begreper som bl.a. ØMO og Den europeiske sentralbank.

Dansk og engelsk utgave.

 

 

United in diversity/forenet i mangfoldighet

Brosjyre på alle EU-språk for barn om euro og tegninger av hvert EU-land.

32 sider.


 

United in diversity/forent i mangfold

 - Plakat i samme serie som over.

Let's explore Europe"Let's explore Europe!"

Lettlest hefte for barn mellom 9 - 12 år som i fortellerformat gjengir høydepunkter i europeisk historie, beskriver klima, geografi og kultur - samt gir en innføring i hva EU står for. Egnet for undervisning.

44 sider på dansk og engelsk.

Jorden brænder

Dette er den fjerde historien fra Generaldirektoratet for miljø for å øke barns kunnskap om miljøspørsmål. Sammen med gutten Tom og reven Lila kan 6-10 åringer lærere om klimaendringer og hvordan man kan bremse klimaendringene. Informativ og nyttig for lærere i barneskolen. Passer for barn i barneskolen mellom  6 og 10 år.

20 sider på dansk og engelsk

"Racist? Hvem, mig!?"

Denne brosjyren er en tegneserie om rasisme, som lærere og unge kan bruke. Den inneholder også informasjon om hva EU har gjort på dette området. 

31 sider på dansk

Opplev Europa - gratis hefte for elever i ungdomsskolen og videregående skole

Hva skjer i EU? Hva heter hovedstaden i Slovenia? Hvordan kan norsk ungdom ta del i EUs utvekslingsprogrammer?

Annen utgave av Opplev Europa er nå tilgjengelig. Det fargerikt illustrerte heftet på 64 sider egner seg til undervisning og prosjektarbeid om EU og Europa. Opplev Europa har også en egen webressurs: www.eung.no med spill og oppgaver.

64 sider på norsk.
Det er mulig å bestille klassesett av denne brosjyren

Land i Europa

NYTT veggkart som sammen med historiekartet utgjør en miniutstilling
om EU. Godt egnet for klasserom

På engelsk.

 


Veggkart med EUs historie

Dette er et veggkart i A1-format som illustrerer EUs historie, og kan brukes i undervisning til elever fra 11-16 års alder. Det inneholder en tidslinke fra andre verdenskrig til 2002, med fakta og illustrasjoner fra Europas historie og integrasjonsprosessen i EU.

Dansk og engelsk
 

Mads og Amadou: En drøm om utviklingssamarbeid

Mads og Amadou er en bok fra EUs generaldirektorat for utvikling. Boken er beregnet for barn i alderen 6-8 og forteller om gutten Mads som drømmer at han reiser til Afrika og treffer en jevnaldrende gutt. Med fargerike bilder og enkel tekst forteller boken om noen av de problemene som fattigere land i verden står overfor, og hvordan vi i rike land kan hjelpe til.

36 sider (+ egen lærerveiledning!) på dansk og engelsk

 

Krigen om jordbærisen

En tegneserie om Christine, Max og Poul som reiser tilbake i tiden og opplever et helt annerledes Europa - med grenser overalt og land som ligger i endeløse kriger med hverandre.

Kanskje den kan forklare noe om vår egen tid også - og om hvorfor europeiske land foretrekker samarbeid?

29 sider på dansk

Bestillingsskjema

OBS! Alle felter MÅ fylles ut!
Navn:
Gateadresse:
Postnr. og -sted:
E-postadresse: